Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
400 gram varkensvlees, in reepjes gesneden.
-
30 gram boter
-
1 ajuin, fijngesnipperd.
-
250 gram champignons, in schijfjes gesneden.
-
1 blik erwtjes 400 gram
(gespoeld en uitgelekt. is +/- 280 gram), (of diepvries is een goed alternatief).
-
1 flesje room (20 cl).
-
peper en zout.
-
1/2 koffielepel provençaalse kruiden.
-
1 eetlepel citroensap.
|
Bereiding:
|
-
Verhit de boter en roerbak hierin het varkensvlees samen met de ajuin (+/- 10 min).
-
Doe de champignons bij het stoofpotje en laat nog 5 min meebakken.
-
Overgiet met room en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
-
Doe de erwtjes erbij (of serveer ze apart) en laat de room wat indikken (3-tal min).
-
Roer er 1 eetlepel citroensap door.
|