Stoofpotje van varkensvlees met erwtjes en champignons

  Ingrediënten: 4 personen

  • 400 gram varkensvlees, in reepjes gesneden.

  • 30 gram boter

  • 1 ajuin, fijngesnipperd.

  • 250 gram champignons, in schijfjes gesneden.

  • 1 blik erwtjes 400 gram

    (gespoeld en uitgelekt. is +/- 280 gram), (of diepvries is een goed alternatief).

  • 1 flesje room (20 cl).

  • peper en zout.

  • 1/2 koffielepel provençaalse kruiden.

  • 1 eetlepel citroensap.

  Bereiding:

  1. Verhit de boter en roerbak hierin het varkensvlees samen met de ajuin (+/- 10 min).

  2. Doe de champignons bij het stoofpotje en laat nog 5 min meebakken.

  3. Overgiet met room en kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.

  4. Doe de erwtjes erbij (of serveer ze apart) en laat de room wat indikken (3-tal min).

  5. Roer er 1 eetlepel citroensap door.